Uppsala review

Here’s the review of the show in Uppsala. Taken from Unt. (Sorry, it’s in Swedish..)

“Looptroop Rockers rockade Katalin
Enligt Andreas Jakobsson får Looptroop Rockers sina konserter att kännas som arenaspelningar och jamsessions på samma gång.

Looptroop Rockers
Katalin, Uppsala, 15 maj
RECENSION  Om inte Promoe och Supreme hade snöat in på graffiti och hiphopmusik kunde man väl tänka sig att de hade varit framstående inom reklambranschen. Rader som “Saturday, don’t matter day” är farligt övertygande om att leva ett skönt slackerliv. Och att de lever som de lär blir uppenbart när det dröjer en timme efter utsatt tid innan de kliver upp på scenen.
Innan dess hinner förväntningarna byggas upp rejält i Katalins nästan fullsatta konsertlokal. Redan förrapparen Form one får publiken att skrika som om de redan var på Jay-Z:s konsert på Globen om en dryg månad. Tobias Jansson i publiken gör sitt bästa för att övertyga mig om att Looptroop är Sveriges bästa liveband. Han har sett dem åtta gånger och aldrig blivit besviken.

Han kan mycket väl ha rätt. Åtminstone inom hiphopen är Timbuktu i sina bästa stunder den enda som kan matcha Västeråsrapparna. Till skillnad från 95 procent av alla hiphopartister får Looptroop materialet att växa och bli betydligt bättre live än på skiva.

Jag har sett Looptroop ett par gånger tidigare, men det är ändå när de blytunga beatsen och Promoe och Supremes knivskarpa rap sätter i gång som jag förlikas med bandnamnsbytet till Looptroop Rockers. Medlemmarna växlar mellan att påminna om överambitiösa gympainstruktörer, speedade ragga-artister och stenhårda metalmusiker. Promoe berättar att han haft ett riktigt jobb, som tidningsutdelare. Supreme berättar till publikens förtjusning att han tvingats göra ett pissprov (drogtest). Men det är musikframförandet som är i särklass.
Med Embees tunga beats och livetrumspel som grund lyckas de skapa en paradoxal känsla av att vara på en enorm arenaspelning och en jamsession på en fest i någons vardagsrum på samma gång. Det är till och med mer imponerande än Promoes midjelånga dreadsskägg.

ANDREAS JAKOBSSON”